Istoric


În anul 2000 s-a mutat familia Ianoş în Culcea, un sat situat la 15 kilometri de Baia Mare. În localitate nu era nici un credincios penticostal. Unii oameni au auzit despre penticostali şi chiar au fost la o biserică penticostală, iar alţii nu ştiau ce se întâmpla într-o astfel de biserică.

Cu ocazia evanghelizării organizate de Biserica Penticostală “Maranata” din Baia Mare, în perioada 1-4 martie 2001, mai multe persoane din Culcea şi-au exprimat dorinţa de a participa (în jur de 20). Impresionaţi de ceea ce au văzut şi auzit acolo au dorit pe mai departe să participe la astfel de slujbe, însă nu a existat un locaş de închinare şi nici vreo casă care să fie destinată acelui scop. Dorinţa din inimile lor nu s-a stins, astfel la data de 11 martie 2001, avea loc prima adunare în casa familiei Ianoş.

În iunie 2001 a avut loc primul botez, deşi a fost doar o singură persoană rodul nu a întârziat să apară. Soacra acestei surori era martoară a lui Iehova dar Dumnezeu i-a cercetat inima şi a început să vină la adunare, devenind apoi membru al bisericii.

În anul 2002 s-au adunat semnături de la membrii şi simpatizanţi în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, astfel înfiinţându-se Biserica Penticostală “Zorii Dimineţii”, iar în anul 2003 a avut loc primul botez oficial tot al unei surori.

Locul unde se adunau credincioşii era una din cele două camere unde locuia familia Ianoş, pe atunci numărând 9 membrii, iar necesitatea unui spaţiu destinat adunărilor era evidentă. Cu ajutorul Domnului şi al fraţilor în 5 septembrie 2004 se oficiază prima adunare în “odaia de sus”, sală destinată exclusiv adunărilor frăţeşti, tot în casa familiei Ianoş.

Încă din anul 2002 s-au organizat evanghelizări în perioada februarie-martie şi noiembrie-decembrie al fiecărui an,iar Biserica creştea cu fiecare an. În prezent numărând peste 25 de mebrii şi câţiva copii.

În septembrie 2008 s-a cumpărat un teren destinat construcţiei bisericii, iar de atunci în două duminici din septembrie s-au organizat evanghelizări în aer liber pe acel teren.

În februarie 2010 s-a obţinut autorizaţia de construcţie a bisericii şi s-au demarat lucrările, cât nu s-a putut lucra afară s-a lucrat înăuntru cu post şi rugăciune ca Domnul să trimită ajutoare. S-a turnat fundaţia şi placa, s-a comandat materialul necesar zidăriei, iar cu ajutorul Domnului biserica e acum zidita si acoperita. În prezent sunt montate geamurile, uşile şi se lucrează în interior

Lucrurile nu au fost aşa de simple cum poate par în ceea ce este scris mai sus, au fost multe lupte şi piedici, dar nu sunt numai flori pe cale, sunt şi lacrime amare. Au fost situaţii în care locul era neîncăpător, dar au fost şi situaţii în care nu venea nici o persoană din sat şi era doar familia Ianoş.

Mulţumim Domnului că a lucrat cu semne şi minuni în mijlocul nostru şi ne-a ajutat să creştem. Acum avem bărbaţi destoinici, nu doar un frate care trebuie să facă toată slujba pentru că nu mai este altcineva.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre această lucrare folosiţi adresele menţionate la contact şi vă vom răspunde cu toată plăcerea.

Ianos Beniamin

 20.02.1968Beni-Ianos

Ianos Viorica

23.09.1967Vio-Ianos

2 răspunsuri la „Istoric”

  1. Domnul sa va binecuvinteze. Suntem familia Mihali din Ocna Sugatag. va pupam si va asteptam cu drag pe la noi.

    Apreciază

  2. Domnul sa va binecuvaneze si pe voi.

    Apreciază